Vabilo: Spodnje Bohinjske gore – izlet, 20.-22. 9.

Jesen v hribih je res nekaj posebnega, zato bomo za pobeg tja gor izkoristili kar prvi (koledarski) jesenski dan. No, in še dva prej!

V petek, 20. septembra se bomo v popoldanskih urah zbrali v Bohinju (spodnja postaja gondole za Vogel), od koder se bomo čez Žagarjev graben peš odpravili do planine Zadnji Vogel. Prvi večer bomo kuhali in spali v (neoskrbovani) koči MO PD Jesenice.

V zgodnjih jutranjih urah bomo v soboto nadaljevali v smeri vrha Vogla, nato pa po grebenu do doma na Črni prsti. Na Črni prsti si bomo privoščili polpenzion (večerja + spanje + zajtrk), saj nas v nedeljo čaka še pohod po grebenu naprej, vse do Soriške planine.

Predviden prihod v dolino je v nedeljo, 22. septembra, v poznih popoldanskih urah.

Kdaj: 20.-22. september 2024

Zahtevnost ture: Tura tehnično ni zahtevna. Zahteva pa dobro fizično pripravljenost in zmožnost večurne hoje tri dni zaporedoma s težjim nahrbtnikom.

Oprema: rjuha (za spanje v planinskih kočah), pohodni čevlji, pohodne palice, prva pomoč, čelna svetilka, zaščita pred soncem (pot je precej sončna), ustrezna oblačila (zvečer so temperature relativno nizke – nadmorska višina!), hrana in pijača (dovolj vode; malica za 3 dni + 1x zajtrk), veljavna planinska izkaznica in osebni dokument.

Vodniki: Erika Kozamernik (dodatne informacije: erika.kozamernik@gmail.com; 040-690-773), Matjaž Sušnik

Cena izleta znaša 75 €, ter vključuje hrano (2x večerja, 1x zajtrk) in spanje v kočah. 

Prijave: Prijave zbiramo preko naslednjega obrazca: https://forms.gle/U92yAyPaKSN7qLcd9 

Po uspešni prijavi boste s strani PD Kranj prejeli potrditveni mail z vsemi podatki za nakazilo prijavnine (75 €). Prijava je uspešna šele po izvedenem plačilu. Prijave zbiramo do zapolitve mest. Število mest je omejeno!

Lepo vabljeni.